top of page

F.A.Q. - Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd van de materialen in de webshop?

De levertijd van de materialen in onze webshop is 2-5 werkdagen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Meestal heb je de materialen binnen drie werkdagen in huis, maar het is mogelijk dat het soms iets langer duurt.

Is je bestelling na 5 werkdagen nog niet binnen? Neem dan even contact met ons op. Dan zoeken we uit wat er aan de hand is.

Ik heb iets gekocht, maar heb me bedacht. Kan ik de producten terugsturen of ruilen?

Ja, dat is mogelijk. Wij stellen wel als voorwaarde voor retourneren of ruilen dat de verpakking van het product ongeopend is, zoals het cellofaan om een kaartenset. Ook hanteren wij een termijn van maximaal 2 weken na aankoop.
De kosten voor het retour zenden is voor de klant. Je kunt je retour/ruiling aanmelden via ons contactfomulier. Vermeld daarbij even je bestel- of factuurnummer. Wij laten je dan weten hoe en waarheen je de bestelling kunt terugzenden.

Waar vind ik jullie algemene voorwaarden?

Onze algemene voorwaarden vind je hier.

Mocht je nog vragen hebben, laat deze dan gerust weten via ons contactfomulier. Vermeld daarbij eventueel je bestel- of factuurnummer.

Ik heb een training, cursus of workshop gevolgd. Krijg ik een bewijs van deelname?

Een bewijs van deelname is mogelijk voor alle cursussen en trainingen. Stuur daarvoor een berichtje via ons contactformulier en vermeld daarin de data waarop je hebt deelgenomen aan de cursus of training en je volledige naam. We sturen je dan zsm een digitale deelnamebewijs toe.

Deelnemers van onze live of on demand workshops geven wij geen bewijs van deelname uit.

Moet ik BTW betalen?

Vanwege de kleineondernemersregeling (KOR) is Growing up Together vrijgesteld van BTW.

bottom of page