top of page

Cristiana Franco

Oprichtster van Growing up Together

Hallo! Mijn naam is Cristiana en ik ben de oprichtster van Growing up Together,

dat officieel voor de wereld geopend werd in juli 2022 - maar in feite begon de

oprichting ervan in 2015, toen ik moeder werd. En wat een lange en diepgaande

weg van (zelf)ontdekking was er nodig om hier te komen...

Het kostte me een aantal jaren van mijn leven als grafisch ontwerpster en administratieve medewerkster om te beseffen dat ik me, ondanks de enorme vaardigheden die ik heb opgedaan, niet gelukkig of vervuld voelde. Ik moest moeder worden om me eraan te herinneren en mijn passie voor sociaal-emotionele opvoeding en mijn diepe betovering en respect voor de kindertijd te omarmen, en ik moest alle uitdagingen en twijfels die het moederschap met zich meebrengt onder ogen zien, om te concluderen dat het tijd was om al mijn concepten, mijn verwachtingen herzien en vooral mezelf (her)opvoeden.

 

Voordat ik mezelf vond, werd ik volledig ondergedompeld in de wereld van Positief Opvoeden in het Ouderschap en Onderwijs, Mindfulness, Non-Violent Communicatie, Emotionele en Sociale Intelligentie - verschillende cursussen en certificeringen later besefte ik dat het mijn missie en passie was om deze (her) onderwijs verder - aan andere moeders, vaders, gezinnen, professionals en onderwijsgemeenschappen.

Vandaag, 8 jaar nadat ik de loop van mijn leven volledig heb veranderd en deze missie die mij zo ontroert, heb omarmd, ben ik blij dat ik dagelijks veranderingsprocessen kan helpen, inspireren en begeleiden - en niets, absoluut niets is te vergelijken naar het gevoel afgestemd te zijn op wat we voelen dat onze missie is.

Ik geloof dat we de wereld kunnen veranderen door de manier waarop we onze kinderen opvoeden. Maar hoe kunnen we het doen? Dat is precies waar mijn werk om de hoek komt kijken en zo komt Growing up Together tot stand - een trainings- en adviesruimte voor gezinnen, die tot doel heeft positievere levens en zinvollere relaties te bevorderen.

Liefs,

Cristiana

Cristiana Franco.png

Growing up Together

Het verspreiden van de grondbeginselen en praktijken van positief opvoeding en ouderschap is het uiteindelijke doel van Growing up Together. Een project dat van binnenuit is geboren, uit een groeiende missiegeest, uit een immens verlangen om ouders, opvoeders en onderwijsprofessionals te raken en de manier waarop zij hun kinderen opvoeden, begeleiden en omgaan positief te veranderen.

Bij Growing up Together geloven we dat we van de wereld een betere plek kunnen maken door de manier waarop we onze kinderen en jongeren opvoeden - door de cyclus van traditioneel, bestraffend en autoritair onderwijs te doorbreken, waarvan de effecten tegenwoordig uitgebreid worden onderzocht en naar behoren worden bewezen door neurowetenschap. Maar deze verandering kan alleen plaatsvinden als we in de eerste plaats inzetten op onze eigen (her)opvoeding, zodat we op een meer geïnformeerde, constructieve en empathische manier kunnen opvoeden.

 

Positief ouderschap heeft weinig of niets te maken met weten hoe je met kinderen om moet gaan. Ouderschap gaat over OUDERS en de ANTWOORDEN die ze willen geven.

Dit is precies mijn doel: ouders en professionals ondersteunen in hun proces van bewustwording, tegelijkertijd naar binnen en naar buiten kijken, de kinderen verwelkomen die ze ooit waren en de opvoeders die ze nu zijn, met een nieuwe visie, gecombineerd met effectieve tools die zijn niet beperkt tot theorie die verloren gaat in de drukte van de dag.

 

Let's grow together and change the world?

bottom of page